Neden E-Ticaret

BGK projesi kapsamında seçilen hedef kitle yararlanıcıların, evlerinden ayrılmalarına gerek kalmadan bilgiye dayalı sermayelerini ticarete dönüştürebilmeleri için e-ticaret ortamı ideal bir çözüm olmaktadır. Böylelikle katılımcıların yer ve zamandan bağımsız olarak ticari faaliyetlerini yerine getirmeleri mümkün olabilmektedir. E-ticaret olanakları ile bilgiye dayalı olarak sunulan hizmetlerin dünyanın herhangi bir bölgesindeki kişilere ulaştırılması ve bu hizmetlerin katılımcılar için en uygun olan zaman diliminde verilmesi sağlanabilmektedir.

E-ticaret sistemi kapsamında, Türkiye Bilişim Derneği altyapısı ve kurumsal hizmetleri sayesinde çift taraflı bir güvence ile ticari faaliyetlerin yürütülmesi sağlanacaktır. Aksi durumda herhangi bir ticari faaliyet içinde bulunması mümkün olamayan hedef kitlemizin, e-ticaret yaklaşımı ile, sadece  İnternet erişimi ve bir bilgisayar ile hizmetlerini sunabileceklerdir.

BGK e-ticaret ortamı ayrıca Pazar-yeri uygulaması ile katılımcıların sundukları hizmetleri müşterilerine tanıtımları, hizmetleri ile ilgili detayları sunmaları mümkün olabilmektedir. Böylelikle müşteriler almak istedikleri hizmetleri, en uygun hizmet sunucusuna ulaşarak alma olanağı elde edebilmektedir.

BGK e-ticaret ortamının sunduğu diğer bir olanak ise, müşterilerin almış oldukları hizmetler ile ilgili geri bildirimleri doğrudan hizmet sağlayıcısına iletmeleri sağlanmakta, böylelikle sunulan hizmetlerin sürekli olarak geliştirilmesi ve iyileştirilmesi  mümkündür. Bunun yanısıra BGK e-ticaret ortamının hizmet alan kişilerin aldıkları hizmetler ile ilgili memnuniyet durumlarını, diğer hizmet alıcılar ile paylaşmalarının sağlanmasıdır. Böylelikle hizmet çeşitli hizmetler ile ilgili fiyat/performans değerlendirmesi yapmakta olan müşterilerin bu değerlendirmeleri daha sağlıklı bir şekilde yapabilmeleri için bir altyapı hazırlanmıştır.